Blog Layout

מספר טיפים מנצחים לעצמאי המתחיל

השאירו לנו פרטים

מספר טיפים מנצחים לעצמאי המתחיל

עסק עצמאי יכול להיות קרש קפיצה שטומן בחובו הזדמנות לרווחה כלכלית, אך מנגד יכול להיות גם כאב ראש לא קטן. צריך להעסיק עובדים, להתנהל נכון מול רשויות המס ולעתים גם לקחת סיכונים כלכליים.


כדי לעזור לכם להצליח ואף ליהנות, ליבי כהן הנהלת חשבונות יספקו לכם

מספר טיפים לעצמאי המתחיל.


רשויות המס בישראל - עוסק פטור מורשה או חברה בע"מ.


רשויות המס מאפשרות לעצמאיים לבחור בין פתיחת תיק במעמד של עוסק פטור, עוסק מורשה או כחברה בע"מ.


שתי האפשרויות הרלוונטיות יותר לעצמאים הן עוסק מורשה או עוסק פטור. בעוד שחברה בע"מ היא ישות משפטית נפרדת ממנהליה ומבעלי המניות שלה, העוסק המורשה מזוהה עם העסק שהוא הקים.


באיזה מעמד כדאי לבחור?


אם אתם חושבים על פתיחת עסק עצמאי קטן, כדאי לבחור בעוסק פטור. העוסק הפטור אינו גובה מע"מ, ולכן הוא פטור מהגשת דוח חודשי לרשויות המע"מ והעברת הכספים. מנגד, הוא אינו יכול לקזז את תשלומי המע"מ שהוא שילם עבור רכישת ציוד או שירותים לעסק שלו.


ניהול של חברה בע"מ כרוכה בדרישות רבות יותר. על בעל החברה להעסיק רואה חשבון, לנהל הנהלת חשבונות דו צידית, הנהלת חשבונות מורכבת יותר, ולשלם אגרה שנתית לרשם החברות. גם האשראי הניתן לחברה בע"מ הוא יקר יותר בשל הסיכון הנובע מאחריותם המוגבלת של בעלי המניות.


מדרגות המס נמוכות יותר לבעל החברה בע"מ מאשר לעוסק המורשה. בעוד שהעוסק המורשה חייב לשלם מס הכנסה בהתאם לגובה הכנסותיו, בעל החברה יכול למשוך משכורת מהחברה, להיחשב כשכיר, ליהנות מהיתרונות של השכיר כמו למשל קבלת פיצויי פיטורים, דמי אבטלה ועוד, ואת שאר הרווחים של החברה להשאיר בחברה למטרות פיתוח או למשוך כדיבידנד ולשלם עליהם פחות מס הכנסה.


גם בביטוח הלאומי יש הבדל בין עוסק עצמאי לבין חברה בע"מ. חברה אינה משלמת ביטוח לאומי על הכנסות שלא חולקו ואילו עוסק מורשה חייב לשלם דמי ביטוח לאומי בהתאם לגובה ההכנסות שלו.


אין חכם כבעל ניסיון: לפני שאתם פותחים עסק חדש ומגדירים את המעמד שלו, חשוב לבדוק היטב את כל האופציות ולהיעזר באנשי מקצוע.


מה אתם צריכים לעשות רגע לפני פתיחת העסק?


מיד אחרי שפתחתם את העסק אתם חייבים לדווח עליו לרשויות המס ולמוסד לביטוח הלאומי. בהתאם לדרישות מס ההכנסה עליכם לנהל מיד מערכת הנהלת חשבונות בהתאם להוראות של פקודת מס הכנסה ולשלם מקדמות חודשיות למס ההכנסה על פי פנקס המקדמות שיישלח אליכם.

 

אם אתם מעסיקים עובדים בעסק, עליכם לפתוח תיק ניכויים ולהעביר דיווח חודשי על השכר ועל התשלומים ששילמתם לעובדים.


בסוף כל שנת מס עליכם להגיש דוח שנתי על ההכנסות וההוצאות של העסק.


פתיחת תיק במוסד לביטוח לאומי - עליכם לגשת למשרדי הביטוח הלאומי הקרובים לאזור שלכם לדווח על תאריך פתיחת העסק ולמלא טופס הנקרא "דין וחשבון רב שנתי".


אם אתם שואלים את עצמכם איך פותחים עסק קטן או גדול ואיך מנהלים אותו בהצלחה, כדאי לכם להתייעץ עם ליבי כהן הנהלת חשבונות. לכל עסק יש צרכים ואפיונים מיוחדים, עצות טובות וטיפים טובים מאנשי מקצוע יכולים לחסוך לכם המון כסף.



שיהיה לכם המון בהצלחה!

כאן בשבילכם

ליבי כהן 

מאת לשלם פחות - בצורה חוקית! 31 באוגוסט 2021
תכנון מס - לשלם פחות בצורה חוקית !
מאת osher cohen 29 באוגוסט 2021
ביטקון המטבע החדש, נעים להכיר.
מאת osher cohen 26 באוגוסט 2021
חברה בע"מ או עוסק מורשה עצמאי ?
מאת my target 16 ביוני 2021
חושב לפתוח עסק? פתחת כבר? בכל מקרה, תצטרך לשלוח דוח שנתי למס הכנסה. אז.. מה זה אומר?  בעל עסק מחויב למלא ולהגיש דו"ח שנתי למס הכנסה על הכנסותיו והוצאותיו לשנת המס.   ככלל יש להגיש את הדו"ח השנתי עד 30 באפריל בשנה שלאחר תום שנת המס, אבל ישנם עסקים שרשאים להגיש מאוחר יותר, בהתאם להנחיות רשות המסים.
מאת my target 16 ביוני 2021
בטח! כל ארגון, גדול או קטן, זקוק לשירות של הנהלת חשבונות. בארגונים קטנים מעבירים את הרשומות והדו”חות לבדיקה של מנהל חשבונות חיצוני, וארגונים בינוניים וגדולים מעסיקים בדרך כלל מנהל חשבונות במשרה חלקית או מלאה שינפיק בעצמו את הדו”חות החשבונאיים. מנהל החשבונות אחראי על הכנת הדו”חות התקופתיים שהארגון מחויב להעביר לרשויות המס, והרישומים שלו מועברים לרואה חשבון, הנחשב בעיני רשויות המס לגורם המוסמך לאישור דו”חות מס.
Share by: